Hipp

Cine este HIPP?

 • Afacere de familie fondată de Dl. Georg Hipp (1905 – 1967)
 • Mai mult de 50 de ani de experienţă în producţia organică.

 

În a doua jumătate a secolului 19, bunicul Joseph Hipp (1867 – 1926), originar din Günzburg an der Donau, lucra la o brutărie și magazin de lumânări, în Pfaffenhoffen – un magazin care mai târziu a devenit al său. Ca brutar creativ, acest lucru nu a fost dificil pentru el. A copt biscuiți și și-a făcut propria făină de biscuiți (pesmet dulce). Cu acest pesmet dulce a îmbogățit laptele, care astfel a devenit mult mai sățios. Gemenii au supravețuit și s-au dezvoltat bine, precum și următorii cinci copii.


S-a răspândit repede vorba despre succesul pesmetului dulce pentru copii al soțului Mariei Hipp, pe care, bineînțeles, aceasta îl vindea și în magazin. Joseph Hipp deja aproviziona un număr de colegi brutari la începutul secolului 20. În acest mod, involuntar, magazinul de prăjituri s-a transformat într-o mică fabrică pentru pesmetul dulce al lui J. Hipp, destinat copiilor, care până la urmă ajunge să fie vândut, în binecunoscutul său ambalaj cu galben și negru, în următoarele decenii. Unul dintre fii săi, Georg Hipp (1905 – 1967, fotografia de mai sus) a fost în mod particular activ în promovarea pesmetului dulce. La 16 ani a început să-l vândă la München, din ușă în ușă. Curând spațiul părinților a devenit prea mic.

Prin urmare, Georg Hipp a preluat acest domeniu și a fondat propria sa companie, în Pfaffenhofen în 1932.

Pesmetul dulce pentru copii a fost încă disponibil pe piața germană până în anii 1970.

 

La mijlocul secolului 20, Georg Hipp a decis să producă la scară industrială hrană pentru copii, urmând modelul american. În 1957/58, s-au lansat patru produse pe piață: două tipuri de legume și două meniuri.

Foarte curând (1959/60), amabalajul s-a schimbat de la conserve la borcanele mult mai sigure și mai ușor de folosit.

Portofoliul de produse HiPP a crescut tot mai mult, de la sucuri la hrană pentru copilași puțin mai mari și preparate din carne, de la deserturi pentru copii la meniuri pentru copii și cereale integrale.

Simultan, cu prima producție la scară industrială a hranei pentru copii, Georg Hipp a început cultivarea fructelor și a legumelor, pe soluri naturale, fără utilizarea chimicalelor, în 1956. Impresionat de ideea pionierului elvețian, Dr. Hans Müller, fondatorul agriculturii organice-ecologice, acum avea un țel: să producă hrană sănătoasă și gustoasă pentru copii, cu ingrediente organice la bază.

Ferma Ehrensberg a familiei, de lângă Pfaffenhofen, a fost convertită la producție organică. Fiul Claus și cei doi frați ai săi, Georg și Paulus, au preluat conducerea, în 1967, și au dezvoltat ideea agriculturii organice mai departe, pas cu pas.

Ca pionier în agricultura organică, Claus Hipp a călătorit de la fermier la fermier personal, angajându-se în dificila misiune de creștere a conștientizării. Treptat, a reușit să convingă fermierii de ideea sa, și a reușit să construiască o rețea de ferme organice contractoare.

Astăzi, HiPP este unul dintre liderii în producerea hranei pentru copii din Europa

Filozofia companiei

 • Hrană sănătoasă în armonie cu natura
 • Producţie de calitate Organică în concordanţă cu legislaţia UE
 • Produse de cea mai bună calitate

În 1995 HiPP a devenit prima mare companie de produse alimentare din Europa certificată conform Ordonanţei pentru Audit Ecologic al EC.

Portofoliu HiPP

 • -Formule de Lapte
 • -Produse destinate diversificării
 • -Cereale/ Biscuiţi
 • -Ceaiuri
 • -Apă pentru sugari
 • -Produse de îngrijire a pielii

  

PRODUSE HIPP


Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru a citi mai detaliat politica noastra de confidentialitate, puteti accesa acest link.