Melatonina Pura 3 mg, 120 comprimate, ESI (Pansiprod)

Melatonina este un inductor natural al somnului, care imbunatateste calitatea acestuia. Este indicat in special pentru persoanele in varsta cu insomnii, ea este un bun ajutor in situatii de stres care fac dificil un somn bun, ea poate fi, de asemenea, folosita pentru a reglementa ritmul circadian si pentru a evita disconfortul datorat schimbarii fusului orar. Melatonina este un hormon produs de glanda pineala (epiphysis), situata la baza ale creierului, predominant activa in timpul noptii. Productia acestui hormon este la maxim in primii ani, incetineste dupa varsta de 20 si incepe sa scada la varsta de 45 de ani. Secretia acestui hormon urmeaza un ritm circadian: se initiaza spre dupa-amiaza, atinge apogeul in timpul noptii, se duce spre dimineata si ramane foarte scazut toata ziua. In conditii de intuneric, atunci cand celulele nervoase de la nivelul retinei nu sunt stimulate de lumina, hipotalamusul stimuleaza epiphysis si produce melatonina. Integrarea melatoninei cu alte produse specifice ar putea impiedica procesele de degradare a tesuturilor fizice si mentale, degenerarea pe masura inaintarii in varsta si ar putea fi utilizata pentru a garanta o odihna buna in timpil noptii din momentul in care regleaza ritmul somn-veghe.

Compozitie

3 mg melatonina, Fosfat de calciu, celuloza microcristalina, Hidroxi-propil-celuloza, stearat vegetal de magneziu si dioxid de siliciu.

Indicatii

Melatonin Pura 3 mg este supliment alimentar pe baza de melatonina, ce favorizeaza adaptarea organismului la variatiile de fus orar (asa numitul "jet-lag". Contribuie la atenuarea tulburarilor de somn si la reducerea timpului necesar pentru a adormi. Este indicat in cazul persoanelor cu tulburari de somn, persoanelor care schimba fusul orar sau celor care lucreaza in ture de noapte. Beneficiile melatoninei: ajuta la instalarea fiziologica a somnului, fiind eficienta atat in cazul insomniei initiale, cat si al insomniei intermediare, este un excelent antioxidant, cu efect anti-aging, regleaza tulburarile de somn, contribuie la adaptarea organismului la variatiile de fus orar. Induce un somn linistit, prin actionare lenta, stimuleaza circulatia sanguina, se metabolizaza rapid (cateva ore), fara efecte secundare cum ar fi somnolenta si ameteala de a doua zi.

Administrare

Se recomanda 1 microtableta/zi cu mai multa apa, de preferinta cu o ora inainte de masa.

Atentie

Contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si in afectiuni imunitare actuale sau in antecedente, afectiuni hepatice, AVC (accident vascular cerebral), diabet. A se administra cu prudenta copiilor, precum si persoanelor hipertensive sau cu tulburari hormonale, hepatice, renale, cerebrale (migrena, depresie). Poate interactiona cu imunosupresoare (Ciclosporina), corticosteroizi (prednison), nifedipina, sedative/hipnotice, hipotensive la administrare concomitenta. Poate influenta reflexele conducatorilor auto sau ale persoanelor care manipuleaza utilaje timp de 5 ore de la administrare. Nu se recomanda administrarea pe perioada indelungata.

120 microtablete

Apasa pe butonul de mai jos pentru a comanda.