Cum poți trăi 150 ani?
Ultima actualizare la 18 August 2015

Luând 100 de medicamente zilnic și controlându-ți periodic parametrii biochimici ai sângelui ar spune Dr Alex Zhavoronkov, director al Biogerontology Research Foundation și autor al unei cărţi intitulate "The Ageless Generation: How Advances in Biomedicine Will Transform the Global Economy" ("Generaţia fără vârstă: Cum vor transforma evoluţiile din bio-medicină economia mondială).

Cercetatorul susține că impactul psihologic al îmbătrânirii este principalul obstacol în fața longevității, așa că dorește să își depășească propriile așteptări atingând vârsta de 150 ani.

 

Este atât de încrezător în acest proiect, încât în luna ianuarie a acestui an a făcut un pariu cu colegul sau, Dimitry Kaminskiy, de asemenea cercetător în longevitate că va trăi mai mult decât el. Iar miza o reprezintă 1 milion de dolari.

 

Deși la prima vedere povestea are iz de basm, anual cercetarea în medicina anti-ageing consumă miliarde de dolari la nivel mondial.

 

În 2013, gigantul Google a înființat Calico, o companie specializată în cercetare, cu scopul de a permite oamenilor să trăiască mai mult și să fie mai sănătoși, iar miliardari precum Larry Ellison, fost director al Oracle sau Peter Thiel, cofondator al PayPal, finanțează astfel de proiecte.

 

Să devină faimosul motto "Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte" o realitate? Atunci poveștile ar trebui să înlocuiască clasicul "Și au trăit până la adânci bătrâneți" cu noul "Veșnic".

 

Adauga un comentariu
Adauga Comentariu

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.