Uleiul de argan
Ultima actualizare la 18 August 2015

Uleiul de argan este considerat o minune a naturii pentru menținerea frumuseții pielii.


Dacă atunci când dorești să achiziționezi un ulei ai în față atât de multe sortimente încât alegerea unei mărci este o luptă dificilă îți oferim câteva sfaturi utile:


1. Cumpără ulei de argan pur: atenție la mărcile ieftine care conțin o cantitate infimă de ulei de argan (unele chiar 2%). Pe sticlă ar trebui să se regăsească inscripția ”100% ulei de argan”. Dacă lista ingredientelor este lungă, atunci uleiul de argan nu va mai reprezenta un produs, ci doar un ingredient.

2. Dacă uleiul pare prea ieftin, atunci cu siguranșă nu este ulei de argan ci un inlocuitor mai ieftin. Uleiul de argan BIO este produs prin presarea nucilor de argan neprăjite, proces scump dar eficient d.p.d.v. al păstrării proprietăților nutritive.

3. Cumpără ulei în ambalaj de sticlă (plasticul poate altera proprietatile uleiului) și păstrează-l într-un loc întunecos pentru a îi menține proprietățile nutritive. Producătorii care se respectă vor utiliza ambalaje de sticlă (cea mai sigură formă de ambalare) sau aluminiu.

4. Nu cumpăra cantități industriale, ci un ulei pe care să îl folosești în max 2 ani de la data fabricației; după această dată concentrația nutrienților scade radical.

5. Uleiul de argan are un miros neutru, de ulei sau nucă. Daca uleiul tău miroase frumos sau are un parfum pregnant, citește eticheta pentru a vedea exact ce aditivi conține. Uleiul de argan produs primăvara are o aromă diafană. ușoară iar cel produs toamna sau iarna are un miros profund natural.

6. Culoarea trebuie să fie aurie, translucidă, iar la fundul sticlei se pot observa mici reziduuri rămase inerent în urma procesului de decantare.

7. Consistența uleiului trebuie să fie una usoara, matăsoasă, nelipicioasă și foarte puțin grasă.

8. Cumpără produse cu certificare a calității (bio, organic).

Adauga un comentariu
Adauga Comentariu

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.