7 curiozități despre sarcină
Ultima actualizare la 19 October 2015

Sarcina este unul dintre momentele cele mai speciale din viaÈ›a unei femei. Este o perioadă în care limitele organismului sunt testate mai mult ca niciodată È™i totul pentru ca la sfârÈ™itul celor 9 luni să îÈ›i poÈ›i îmbrățiÈ™a cu drag cea mai iubită ființă din univers - bebeluÈ™ul tău. Sarcina însă poate avea È™i curiozitățile ei, È™apte le puteÈ›i regăsi în rândurile de mai jos.

1. Fiecare om a petrecut o oră din viață în stadiul de celulă.

2. Sexul copilului este determinat de tipul cromozomului 23 purtat de spermatozoid: dacă este X copilaÈ™ul va fi fetiță, iar dacă este Y va fi băieÈ›el.

3. Ultimele organe care se formează în viaÈ›a intrauterină sunt plămânii.

4. MarÈ›i este ziua în care se înregistrează cele mai multe naÈ™teri, iar sâmbăta cele mai puÈ›ine.

5. Pe parcursul sarcinii, uterul gravidei creÈ™te în dimensiuni de 500 ori. Tocmai de aceea uterul nu îÈ™i revine imediat după naÈ™tere la forma iniÈ›ială, ci procesul este mai îndelungat. La majoritatea femeilor contracÈ›iile de intensitate medie ale uterului sunt înregistrate timp de mai multe zile după naÈ™tere,

6. În trecut, în zonele rurale, atunci când o femeie intra în travaliul obiceiul prevedea să se pună la copt un cozonac. ExplicaÈ›ia era una relativ simplă: mirosul delicios de cozonac proaspăt copt calma gravida È™i îi reducea din stresul naÈ™terii.

7. Pielea este unul dintre cele mai solicitate organe în sarcină. Cele mai întalnite modificări sunt: distensia pielii (în special în zona abdominală), accentuarea pigmentării, vergeturile, apariÈ›ia acneei (în anumite cazuri) sau înroÈ™irea palmelor (prin creÈ™terea volumului de sânge).

Gama Maternea este alături de tine în timpul sarcinii È™i apoi în timpul alăptării pentru a îÈ›i ajuta pielea să facă față acestor solicitări.

Adauga un comentariu
Adauga Comentariu

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru a citi mai detaliat politica noastra de confidentialitate, puteti accesa acest link.