7 curiozități despre sarcină
Ultima actualizare la 19 October 2015

Sarcina este unul dintre momentele cele mai speciale din viața unei femei. Este o perioadă în care limitele organismului sunt testate mai mult ca niciodată și totul pentru ca la sfârșitul celor 9 luni să îți poți îmbrățișa cu drag cea mai iubită ființă din univers - bebelușul tău. Sarcina însă poate avea și curiozitățile ei, șapte le puteți regăsi în rândurile de mai jos.

1. Fiecare om a petrecut o oră din viață în stadiul de celulă.

2. Sexul copilului este determinat de tipul cromozomului 23 purtat de spermatozoid: dacă este X copilașul va fi fetiță, iar dacă este Y va fi băiețel.

3. Ultimele organe care se formează în viața intrauterină sunt plămânii.

4. Marți este ziua în care se înregistrează cele mai multe nașteri, iar sâmbăta cele mai puține.

5. Pe parcursul sarcinii, uterul gravidei crește în dimensiuni de 500 ori. Tocmai de aceea uterul nu își revine imediat după naștere la forma inițială, ci procesul este mai îndelungat. La majoritatea femeilor contracțiile de intensitate medie ale uterului sunt înregistrate timp de mai multe zile după naștere,

6. În trecut, în zonele rurale, atunci când o femeie intra în travaliul obiceiul prevedea să se pună la copt un cozonac. Explicația era una relativ simplă: mirosul delicios de cozonac proaspăt copt calma gravida și îi reducea din stresul nașterii.

7. Pielea este unul dintre cele mai solicitate organe în sarcină. Cele mai întalnite modificări sunt: distensia pielii (în special în zona abdominală), accentuarea pigmentării, vergeturile, apariția acneei (în anumite cazuri) sau înroșirea palmelor (prin creșterea volumului de sânge).

Gama Maternea este alături de tine în timpul sarcinii și apoi în timpul alăptării pentru a îți ajuta pielea să facă față acestor solicitări.

Adauga un comentariu
Adauga Comentariu

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.