Mergi la continut
REDUCERI DE SEZON DE PANA LA 50%. COMANDA ACUM!

Numar Contact 021 668 4085

Transport Gratuit la comenzile de peste 119 lei.

Blog Pansi

Cum să previi răceala și gripa: Sfaturi de la specialiști în domeniul sănătății

dupa Pansiprod Distributie 15 May 2024 0 Comentario

 

Răceala și gripa sunt două afecțiuni comune, dar neplăcute, care pot afecta sănătatea și starea de bine. Cu toate acestea, există măsuri simple pe care le putem lua pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a ne menține sistemul imunitar puternic. În acest articol, vom explora câteva sfaturi de la specialiști în domeniul sănătății pentru a preveni răceala și gripa și pentru a avea un sezon rece mai sănătos.

 

Igiena mâinilor - cel mai eficient mod de prevenire

Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun este cel mai eficient mod de a preveni răspândirea virusurilor și a bacteriilor care pot cauza răceala și gripa. Asigură-te că îți speli mâinile cu apă caldă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, în special după ce ai intrat în contact cu suprafețe publice sau persoane bolnave.

 

Acoperă-ți gura și nasul

Atunci când tușești sau strănuți, acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel sau cu partea interioară a cotului. Astfel, eviți răspândirea picăturilor de salivă care pot conține virusurile răcelii și gripei.

 

Evită contactul cu persoanele bolnave

Dacă cineva din jurul tău este bolnav, încearcă să eviți contactul direct cu acea persoană și să stai la o distanță rezonabilă de ea. Virusurile se pot răspândi rapid prin aer și prin contactul direct, așa că este mai bine să fii precaut.

 

Menține-ți sistemul imunitar puternic

Un sistem imunitar puternic poate fi cel mai bun aliat în lupta împotriva răcelii și gripei. Asigură-te că ai o alimentație echilibrată și bogată în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, zincul și vitamina D. De asemenea, obține suficientă odihnă și fă exerciții fizice regulat pentru a menține imunitatea la cote optime.

 

Vaccinarea antigripală

Vaccinarea antigripală este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a gripei. Vaccinul antigripal este recomandat în special pentru persoanele vulnerabile, cum ar fi copiii mici, vârstnicii și persoanele cu afecțiuni cronice. Consultă-te cu medicul tău pentru a afla mai multe informații despre vaccinarea antigripală și beneficiile acesteia.

 

Evită supraaglomerarea

În sezonul rece, locurile aglomerate, cum ar fi mijloacele de transport în comun sau sălile de așteptare, pot fi surse de răspândire a virusurilor. Încearcă să eviți supraaglomerarea și să menții o distanță adecvată față de alte persoane în spații publice.

 

Aerisește încăperile

Aerul din încăperi poate fi plin de bacterii și virusuri, mai ales în sezonul rece, când oamenii petrec mai mult timp în interior. Asigură-te că aerisești încăperile în mod regulat, pentru a elimina aerul viciat și pentru a aduce aer proaspăt în spațiile închise.

 

Stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos, care include renunțarea la fumat și limitarea consumului de alcool, poate contribui la menținerea sănătății și la prevenirea afecțiunilor respiratorii.

 

Prevenirea răcelii și gripei poate fi realizată prin măsuri simple și eficiente, care pot face o diferență semnificativă pentru sănătatea noastră. Respectarea igienei mâinilor, evitarea contactului cu persoanele bolnave și menținerea unui stil de viață sănătos pot contribui la menținerea sistemului nostru imunitar puternic și la prevenirea îmbolnăvirilor. În plus, vaccinarea antigripală reprezintă o măsură importantă în protecția împotriva gripei.

Despre PANSI

Suntem o companie românească de import și distribuție pentru piața medicală având o preocupare continuă către ceea ce este nou pentru îngrijirea sănătății oamenilor. Cu peste 30 ani de experiență în vânzări, în România, dezvoltăm și consolidăm continuu contacte puternice cu partenerii de afaceri: spitale, clinici și comunitatea farmaceutică, devenind un partener implicat și atent la nevoile pieței.
Postarea Anterioara
Postarea Urmatoare

Lasa un comentariu

Te informam ca moderam comentariile inainte de publicare.

Multumim ca te-ai inscris!

Aceasta adresa de email a fost deja inregistrata!

Cumpara Acum

Alege Optiuni

Editeaza Optiuni
Notificare revenire produs in stoc
this is just a warning
Logare
Cos Cumparaturi
0 produse